Så kom rockringen/hulahoopen in i livet mitt


2009 var jag i  Guatemala och jobbade på en restaurang under den tiden min väninna lämnade efter sig sin hulahoop/rockring. Den resturangen hade inte särskilt mycket  så jag började bara helt enkelt rockring på jobbet för jag hade inte så mycket annat för mig. Det blev nog extra kul (och bra) tack vare den stora spegeln som fyllde ena sidan av väggen i restaurangen, därmed kunde jag ta en titt på mig själv samtidigt jag rockringade. Lixom alla andra danser är det alltid bra och praktist att ha en spegel framför sig (ibland annvänder jag skuggan av solen) för att se hur man rör sig, vad som ser snyggt och mindre snyggt ut, men också lättare när man ska öva in ett trix.

Jag tyckte till en tid att jag var ganska duktig, tills det kom några dagar senare en otolig rockring dansör. ”Wow” – tyckte jag. Så mycket trix hon gjorde jag aldrig trott och sett att man kunde göra med en rockring. Hon visade mig massor och därmed var jag såld! Jag tränade och tränade. Jag tror att jag tränade ungefär genomsnitt 3 timmar varje dag i ca 2 – 3 månader. Efter den tiden kände jag mig soppas säker så jag satte på ”eld stix” på rockringen.  5 stycken med jämna mellan rum runt rockringen. Därmed hade jag blivit eld-dansare också.

Jag lärde mig faktiskt rockring väldigt fort, mycket för att när jag tränade tränade jag verkligen till 100 %. Det dröjde inte så länge fören jag fick jobb på en annan restaurang men i Mexico. Denna gången var jag inte servitör utan jag var artist. Mitt första jobb som artist, 50 pesos + mat och dryck (50 pesos = 25 kr hahaha ).

Annonser
Det här inlägget postades i Hulahooping/Rockring. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s