Gör din rockring / Make your HulaHoop


Idag har jag gjort nya rockringar till mina kommande kurser. Det är ganska lätta att hitta ”PVS-slangen” som man använder, men dock svårare att hitta vacker glitter tejp. Det är ju klart man vill ha glitter tejp! När man ser sin rockring ska man bli glad och fyllas med inspiration för att träna 🙂

Men igår hade jag flyt och jag kommer förklara steg vis hur du enkelt kan göra din egna rockring / hulahoop.

1.
 Rockringen bygger du av PVS- slang, en typ av vatten slang som du hittar på VVS-butiker, Grangården eller liknade firmor.  En passande och bra ”nybörjar-storlek” på slangen är 25 mm (i slangens diameter) och en total längd på ca 3 m som du ska koppla ihop är normalt lagom.

2.En passande och bra ”nybörjar-storlek” på slangen är 25 mm (i slangens diameter) och en total längd på 3 m. Annvänd en vass kniv och en bra skärbräda under. Eller en ”cutter” det enklaste och säkraste alternativet för att klippa av din längt till rockringen.

3. Du kommer också behöva en bit av en annan PVS-slang som har storleken 20mm. Med den kopplar du ihop dom båda änderna av den större slangen. Du kan gärna använda lite ”Karlssons klister” för att säkra ihop-kopplingen.

4. Jag sätter först på den glittriga tejpen som jag kom över på Biltema 😀 (Har letat runt på massor av ställen, så jag blev väldigt glad när jag fan den)

5. Sedan sätter jag på den svarta tejpen för att täcka de blåa ränderna på slangen och för att få lite tyngd på rockringen. Med tyngd på rockringen är det lättare att lära sig. Den svarta tejpen är en typ av ”el-tejp” som du finner på Biltema, Clasolsson, Jula eller lamp-affärer.

Klart! Super enkelt! Du kan så klart sätta på flera tjepar och färger på din rockring efter din smak!

Happy hooping! Lycka till och ha en magisk dag ❤

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gör din rockring / Make your HulaHoop

 1. Ping: Sol på kinderna |

 2. Adam skriver:

  Hur mycket kostade allt? 🙂

  Tack för tipset iaf!

  • jelenamitra skriver:

   Du kan köpa vvs slang för ca 10 – 12 kr metern. Oftast måste man köpa mins 25 meter dock. Tejp för 30 kr rullen på biltema. Den billigaste vuxen Hoopen kanske kostar ca 50 kr 🙂
   lycka till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s