Burlesque – Humor, sensualitet och kraft till kvinnan


För första gången i mitt liv var jag på en riktig Burlesque kubb. Mycket över förväntan!

Min vän Martin och jag besökte Nalen som är en lyxig, barockansk, stor scen och sal. Klubben arrangerades av Wonderland och Biljetterna var slutsålda, 500 st.

För er som inte vet så föddes Burlesquen på 1940 talet, en teater underhållning i kombination med dans, humor och klädes plagg som åker av.

Burlesquen var en underhållning för arbetarklassen och man gjorde ofta narr av överklassen på scenen.
Burlesque på franska betyder typ  ¨konstverk som är löjligt och lite upprörande, men med en rolig framtoning¨. Man vill provocera och samtidigt underhålla men även förföra.

Idag har Burlesque blivit väldigt populärt igen, men det har utvecklas. Idag ser man mycket varierande akter med nyskapande kostymer och i många olika uttryck och stilar.

Igår fick vi smaka på cirkus akter så som Rockring, teater, sång, Cabary och show.  Otroliga kostymer de själva har skapat och designat. Bara det gjorde att min haka föll….

Det gemensamma akterna hade, var att man hyllade det vackra i kvinnligheten, dess kraft och skönhet. Många av akterna och showerna gjorde raka motsatsen till de absurda normer och kroppsideal vi i samhället har idag. Aktörerna njöt av sina kroppar, sexualiteten, kreativiteten de kanaliserat, de var stolta och det lyste kvinno kraft om dom.

 

Rörelsen inom Burleque har jag också fått veta är en motståndsrörelse till hur dagens sexindustri ser ut. Efter att ha varit på en show förstår jag detta totalat. På showerna väcker man verkligen upp den riktiga sensualismen och sexualiteten hos en kvinna… och den hyllas med applåder och jubel av publiken som består majoritets mässigt mest av kvinnor.

Internationella kvinno-dagen var igår och det firade jag på absolut bästa sätt jag någon sin gjort!

Igår var gästerna och besökarna i full utstyrsel i ett gemensamt tema ¨Wonderland¨. Majoriteten igår var också kvinnor och vi rockade loss och dansade ordentligt i pauserna mellan akterna. Så mycket intryck, inspiration,  fanatiska kreatörer och konstnärer.

Min favorit akt var av Amber Ray. En otroligt karismatisk kvinna med stark livs energi från New York hade kommit över för att spegla, skimra och inspirera med hennes glitter.
Jag blev så tagen av hennes rosa-lotus akt.
Hon var ett rent uttryck och en symbol av en kvinnas magi och skönhet. Hon är det bästa exemplaret av sensualitet jag sett live! Hon påminde mig om gudinnan, hon påminde mig om Tara, något ¨Beyond words¨.  Med undertoning av humor och glädje fångade hon verkligen en helighet.
Hon minglade runt lite efter showen och jag var tvungen att bara möta upp henne. Hennes energi närmare var lika vacker 🙂

Vi är sexuella varelse, kvinnor och män. Det är inge fel att vara sexig och uttrycka detta!
Det är så svårt idag att veta vart går gränsen till hyllning och sexism, då vi har börjat missbruka denna energin in i media och reklam världen…

Men det är viktigt vi inte trycker locket på eller stänger av våran sexualitet bara för det. För den sexuella energin är starkt kopplat till den kreativa energin. Det är också en livs kraft som vi behöver för balans, att sammanföra dualismen, feminint och maskulint – to oness. Ying och yang, varmt och kallt, natt och dag, sommar och vinter, ljust och mörkt. Det är inget konstigt…det är bara naturligt.

Det finns många vägar och sätt att se på saker, men detta är något som vibrerar med mig.

Tyvärr kan jag  känna mig i speciellt i Svenska sammanhang att det inte är okay att vara sexig. Vi jobbar så mycket med att ¨balansera¨ feminint och maskulint i detta samhälle. Och till viss del upplever jag att energimässigt det leder till motsatsen. Men jag jobbar med att komma över den känslan och bara vara ännu mer i min kreativa, kraftiga, sexuella gudinna. Jag uttrycker gärna denna kraften för att påminna andra och komma över mina egna rädslor.

En tanke på “Burlesque – Humor, sensualitet och kraft till kvinnan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: