Vad andra säger

”Jelena blev rekommenderad till mig via en bekant och det visade sig vara en fantastisk rekommendation hela vägen ut. Jelena tog sig an eldshows-uppdraget hos oss på Åhléns med glädje, hjärta och engagemang! Tack för två fina shower med puls som startade igång alla medarbetare under kvällen och som gav dem något att prata om efteråt. Jag kan enkelt rekommendera Jelena vidare för liknande uppdrag på företagsfester framöver!

/Emelie Dahlberg, Åhléns City”

1990586373
Mitra Hoop har tidigare medverkat med:
Talang 2014 TV3
Valborg Firande, Västerås City
Invigning av KUL1415, Stockholm
Åhlens City, Stockholm
Sveriges Innovationsriksdag, Chalmers Konferens, Göteborg
Eldfesten Riksteatern, Stockholm
Earth Houre, Tumba
Hoop Camp (USA)
Sjönevadfesten (SE)
Forest Star Festival (SE)
Yaga festivalen (LIT)
Antaris festivalen (GER)
Freqs of nature festivalen (GER)
Syfer Hotell (NO)
Nordlys Alveklär (NO)
Ozora festivalen(HUN)
Härryda komun Trondheims komun (NO)
World Cup backhoppning final 2012 (NO)

1185893_10200427951802074_1245462610_n

 ¨Med sina kraftfulla föreställningar fångar Jelena sin publik, som rycks med i eldshow och rockringar. Hon mäter sig med världseliten inom eldkonst och hula-hoop.
Jelena är en glädje att uppleva¨

-Gayatri Schriefer

 

¨Sprudlande livsglädje, med en otrolig talang, en energi som för oss alla med att bli mer överraskade för varje ytterligare rockring och moment hon bjuder på. Så upplevelse-rikt och annorlunda.  Jag är ett stort fans av dig Jelena Mitra¨

Gun-Britt Lawurn – Konstnär

 

¨Konstnärer som verkligen känner sin konstform hamnar högt upp på min inspirationslista och det gör Jelena. Hon har teknik, dans och en fantastisk utstrålning som gör henne till en fantastisk artist.¨
Linda Nihlén och Ellie Alfredsson från Favilla

No mind referens hari 2

¨Jelena Mitra blows me away – not only by her unique talanted creative work as an artist – but as a person as well; she has that wonderful and scarse passionate fire to just go for what she really loves, all the way, and that is such a blessinng to witness. Her Carisma and full on Power is strong yet soft, and she is a force to be counted on in the hoola hoping/acrobatic art scene of Sweden.¨
Kenia Ytterman

 

Fantastiskt inspirerande, lockande och medryckande. Jelena Mitra strålar kärleken som hon känner till hennes konst och den smittar av sig
•Petronella Sjöö•

 

Eld, kärlek och skönhet i ett! Du har konsten att föra publiken till njutningen av nuet!
•Zilmara Suarez•

Härryda tidningen 27 mars 2013

Skövde posetn

Härydda tidningen

Göteborgs posten 23 oktober 2012

IMG_0123

¨Allt du behöver är en gummislang och lite svängrum. Sedan gäller det bara att hitta den rätta knycken. Vi pratar om rockringen – en lekfull träning som är tillbaka i Sverige.¨
¨Tio personer i ring i en gammal gymnastiksal i västra Göteborg – i mitten en tre meter hög skulptur av rockringar i PVC-plast omlindade med isoleringstejp i olika färger. Så på en given signal väljer deltagarna en färg, labyrinten rasar och musiken går på.
Jelena Mitra visar upp en egen koreograferad dans till psykedelisk ambientmusik. Med tydliga rörelser och graciösa hopp visar hon alla konster man kan göra med en vanlig PVS-slang och får spontana applåder efter en åtta minuter lång uppvisning. Då är hon rejält andfådd.
Jag såg henne på Solhälla sommarfestival och blev sugen på att prova på. Jag behöver göra något kul. Jag tror att det är en bra motion om man vill träna och jag har hört att den här kursen är en slags yogaaktig form med rockring, säger Genko Ramberg som minns glädjen i att använda rockringen som barn.
Då kunde hon snurra den runt händer, hals och fötter, utan större problem. Men när hon lånade sin dotters rockring för ett antal år sedan, dråsade den ned från midjan till anklarna, efter en och en halv snurr.
Jelena Mitra berättar att rockringens historia går att spåra långt tillbaka. Till Sverige kom den först i form av tunnband – sedan i plast. Den var en fluga i Sverige på 50-talet då plastdoftande rockringar i alla kulörer såldes på EPA och andra varuhus. Sedan dalade den bort och återkom i kulisserna, först med Jane Fonda i träningsdräkt och senare Susan Lanefelt. Men nu har rockringen kommit återvänt med ett ryck. Jelenas Facebookgrupp Scandinavian hoopers som startade för ett år sedan med två medlemmar har idag över 250 medlemmar. Förutom Jelena Mitra, finns det ytterligare två personer i Göteborg som har kurser i konsten att föra rockring. I Stockholm finns det kurser på flera träningsställen.
Så till själva konsten. Deltagarna börjar med att greppa ringen och gungande föra den från sida till sida, känna efter var tyngden lägger sig och stå löst med fötterna på golvet. De blundar för att känna in rörelsen.
Vägled rockringen, precis som när man dansar. Jag ser rockringen som en danspartner. Det är jag som för, förklarar Jelena Mitra och tar några steg i rockringens framåtriktning.
Att svinga rockringen mellan tumme och pekfinger går bra, likaså runt handleden eller att ha två händer i ringen och svinga runt den. Men när det kommer till att växla från den ena handen till den andra, börjar rockringarna rulla runt i salen. Koncentrationen avbryts av fniss och deltagarna rullar tillbaka rockringen till sin ”ägare”.
Det är precis som när man gungar, då kommer man till ett visst ställe i svingen där det gäller att putta på mer fart. Det gäller att hitta den punkten, förklarar Jelena Mitra.
Hon gör tydliga rörelser med sin kropp när hon rockringar och har hela tiden rockringen nära runt kroppen. När hon kommer till magen är det små, små cirkelrörelser och en blygsam knyck med den högra höften som gör att ringen behåller sin fart.
Jelena tipsar om att man kan niga lite, stiga upp och få fart på ringen igen. Hon ger tummen upp varje gång någon av deltagarna får till det.
Att rockringa är inte svårt och det passar alla åldrar. Att rockringa med magpartiet är den ultimata träningen för midja och korsrygg. Sedan är träningen väldigt bra för både balans och koordination, säger Jelena Mitra.
Efter en trekvart är det halvlek, utan paus. De flesta deltagarna har fått styr på sina rockringar och tränar lite fritt efter grundgreppen. Vattenflaskorna åker fram och en del träningskläder åker av. Träningen är tuff utan flås.
Det är lite annorlunda mot vad jag minns att det var att använda rockring. Men det är roligt och det är en bra träning, säger Genko Ramberg som kan tänka sig att fortsätta efter kvällen övningar.
Själv fann Jelena Mitra rockringen på en resa i Guatemala för tre år sedan. En amerikansk vän som lämnade den kvar, hon hade inga särskilda intressen och inget att göra, så hon spenderade två timmar om dagen, i tre månader, med att träna med rockringen. Det hela slutade med att hon uppträdde med flammande rockringar på en bar. Där efter var hon fast.
Alla fascineras av rockringen. Det bara är så. Man skapar sitt eget universum inne i ringen. Det är en meditativ upplevelse som ger glädje och kraft. Jag älskar samspelet med rockringen och närheten till den. Den helar mig och den ger mig energi, konstaterar hon.
Och snart skall hon till Kalifornien för att möta andra rockringande utövare och lärare. De senaste sju åren har Hula hoops blivit en fluga i USA. I Kalifornien blir det träning utomhus. Du som vill testa på här hemma behöver ett utrymme på minst åtta kvadrat för att känna dig fri att rocka loss. Flytta undan möblerna och sätt på musik som du gillar. Sedan är det bara att rocka loss.¨
>
> Byline: Agneta Slonawski
> Bildbyline: Sebastian Waldenby
 

Göteborgs posten 8 mars 2013

 
67326_10151765366123508_559531482_n
 

NRK3 Norge i ¨Karl Johans gata¨  17 sep 2012

NRK3

http://tv.nrk.no/serie/karl-johan/muhh37000312/sesong-1/episode-3#t=26m7s

2 kommentarer till Vad andra säger

  1. Ingela Antonsson skriver:

    Tack Jelena för din medverkan vid vårt släktkalas. Din uppvisning var fantastisk och vi hade så roligt tillsammans, både stora och små, när vi fick lära och träna oss med rockringarna! Jättekul! mvh Ingela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s